Inredningstrender 2020

Vi har tagit steget in i ett nytt år samt ett nytt decennium. Nytt år betyder nya kollektioner från våra leverantörer och det är otroligt mycket fint som vi har att se fram emot. Sammanfattningsvis kan man säga att 2020 års inredningstrender är hållbarhet, naturliga material och hantverk är i fokus det kommande året.

inredningstrender Madam Stoltz

Hållbar inredning

Det är stort fokus på hållbar inredning och miljön. Vi behöver gå ifrån slit- och slängkonsumtion till en mer medveten konsumtion. Man blir mer medveten om vilket material möbler och inredningsprylar är gjorda utav och att de har kvalité som håller i många år framöver. Vi blir duktigare på att granska våra köp och värdesätta den tid och arbete som lagts ner på att få fram produkten.

” Vi behöver gå ifrån slit- och slängkonsumtion till en mer medveten konsumtion. “

En inredningsstil som är både miljövänlig och personlig är att blanda gammalt och nytt. Att handla på loppis och auktion fortsätter att växa men nu kan vi även se att alltfler leverantörer drar sitt strå till stacken. De har exempelvis produkter som är gjorda i återvunnet material och som nu får nytt liv i ett kanske nytt sammanhang. En gammal produkt får ofta en vacker sliten yta och gör att ingen produkt är den andra lik utan ger en unik känsla. Det är så otroligt mycket charm i produkter som har en historia bakom sig och ofta är det just dessa “gamla” produkter som har en fantastiskt kvalité och håller i ytterligare många år.

träskålar Affari

Populära inredningsfärger

I stora drag kan man säga att de populäraste inredningsfärgerna för 2020 är inspirerat utav jorden, skogen och havet. Färgkombinationer som grått och beige eller grått och grönt kommer vi att se mycket utav.

Madam Stoltz kuddar färger

Jordfärger som exempelvis orange, aprikos och beige kombineras med rosa. Det är överlag mycket dova färgnyanser som ger en känsla av harmoni och vila.

Material

Material på möbler och inredningsdetaljer domineras av naturmaterial som exempelvis trä (främst ljust trä), sisal, rotting och bambu. Värt att nämna är även konststenen terrazzo som tar ett stort kliv in i inredningsvärlden 2020.

terrazzo Nordal

På det dukade bordet ser man rustik keramik med en känsla av 70-tal. Stengods i bra kvalitet blandas gärna med rustika skärbrädor i trä och formar i gjutjärn.

Linne, ull och fårskinn syns mycket framöver och även där pratar vi material som är vackra många år framöver.
Textilier syns inte bara i form av prydnadskuddar och plädar utan finns till stor del även som väggbonader.

Växter

I hemmen blir växterna alltmer betydelsefulla. Blommor och växter i vackra handgjorda krukor, amplar samt krukor på ställning gör att grönskan syns i olika höjdnivåer och skapar ett grönare hem.

Utöver de gröna växterna blir det otroligt stort med torkade blommor. Pampasgräset har varit populär ett tag men nu blir det även stort med andra torkade växter och blommor.

affari inredningstrender 2020

Flygskammen påverkar inredningen

Klimatförändringarna har gjort att många skär ner på sina långväga utomlandssemestrar och intresset för sitt eget hem blir alltmer större. Hemmet får gärna bjuda på guldkorn i vardagen där exempelvis badrummet står i fokus. Att kunna unna sig ett bad och en sparitual i sitt eget hem är värdefullt i vår fartfyllda värld.

Bloomingville badrum

I och med att vi kommer att vara i våra hem mer framöver är det också viktigt med ordning och reda och organiserade förvaringsutrymmen. Den populära Konmari-metoden har fått många utav oss att börja rensa och organisera i våra hem. Vackra förvaringsmöbler och boxar är en viktig del för att kunna bibehålla ordning. Att rensa bort det man faktiskt inte behöver ger mer plats, mer energi och troligtvis är minimalism här för att stanna ett bra tag framöver.

Städprodukter med stil och kvalité

Något vi även ser mer och mer hos våra leverantörer är att det kommer mer städprodukter. I takt med att många plastbantar och efterfrågan på gedigna städredskap blivit större vilket resulterar i att man nu kan få ett både vackert och gediget innehåll i sin städskrubb.

Iris Hantverk städprodukter

En vacker dammvippa i god kvalité får gärna hänga framme och vara en del av inredningen och känslan av att veta att det är en sak som kommer att hålla i många år framöver ger oss tillfredsställelse.


Hållbara produkter


SENASTE INSPIRATIONSINLÄGG

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.