Leveransinformation i samband med Covid19

Aktuell status: Leverans sker som vanligt

I dessa osäkra tider på grund av det pågående coronautbrottet informerar vi på denna sida hur vi på Hemlängtan agerar och hur detta kan påverka dig som kund. Vi passar samtidigt på att informera om att vi och våra partners har förstärkt våra rutiner kring hygienen enligt de riktlinjer som råder. I dagsläget har vi inga driftstörningar och skickar din order precis som vanligt. Våra köp- och leveransvillkor finner du här. Vid eventuell förändringar kommer vi att kontakta dig som kund så snabbt vi kan samt uppdatera denna sida.

De flesta paketen skickar vi via DHL servicepoint. Vi rekommenderar att du laddar ner appen ”Mina Paket” från Unifaun. Där kan du följa ditt paket samt även legitimera dig via mobilt BankID för att hämta ut ditt paket. Du har även möjligheten att låta någon annan i din närhet hämta ut paketet åt dig, om du till exempel uppvisar några sjukdomssymptom. Du hittar appen ”Mina Paket” här.

Om du har några frågor kring hur vi agerar kring Covid19 är du varmt välkommen att maila oss på info@hemlangtan.com. Det gäller såklart även alla andra, inte corona-relaterade, frågor som du har.

Ta hand om dig själv, dina nära och kära.

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
E-post Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.