Q&A Retur & Reklamation

Så här genomför du en retur mot öppet köp

1. Börja med fylla i formuläret som du hittar här>>

2. Packa dina varor i originalförpackning eller motsvarande och emballera väl. Bifoga följesedeln eller en lapp med ditt ordernummer.

3. Logga in med BankID på ditt Klarna-konto för att kontrollera så att förfallodatumet inte passeras. Detta kan enkelt förlängas i ditt Klarna konto.

4. Om du valt att få en returfraktsedel via oss skriver du ut och tejpar på denna på paket. Om du väljer att skicka tillbaka varan med annat fraktbolag följer du deras råd och rekommendationer, se returadress nedan. Det är du som kund som står för ev returfrakt.

Hemlängtan.com
Skälebräckeliden 12
44233 Kungälv


5. När vi mottagit ditt paket kontrollerar vi varan samt återbetalar dig. Skickar du tillbaka delar av en order återbetalar vi varan/varornas värde minus ev fraktavgift. Om du skickar tillbaka hela din order återbetalar vi hela ditt ordervärde. All återbetalning sker via Klarna.

Så här genomför du en reklamation

1. Börja med fylla i formuläret som du hittar här>>

2. Vi återkommer med till dig via mail hur vi bäst kommer vidare baserat på vad du har svarat i formuläret.

Om du inte hämtar ut ditt paket i tid

Du kommer att att bli aviserad via mail eller sms när ditt paket har ankommit dit DHL servicepoint. Om paketet inte hämtats inom 14 dagar returneras paketet till oss. Du som kund kommer att få stå för de extra fraktkostnader som uppkommer.

Byta av vara

Att byta en vara är att likställa som en retur och ett nytt köp. Detta innebär att du måste du lägga en ny order på vår hemsida på den vara du önskar istället och returnera den oönskade varan till oss. Vi skickar då den nya varan till dig omgående och när vi fått in din retur gör vi en återbetalning via Klarna.

Återbetalningar

Alla återbetalningar sker via Klarna, vår betallevarantör. Så snart vi har erhållit en retur eller skall återbetala en reklamation reglerar vi detta via Klarna. Om du har fått en faktura och vill returnera hela eller delar av ordern ber vi dig vänligen att kontakta Klarna för att förlänga förfallodatum på fakturan. Detta för att undvika påminnelseavgifter och att den inte går vidare i kravkedjan. Här kan du logga in med BankID på ditt Klarna-konto för att kontrollera så att förfallodatumet inte passeras. Detta kan enkelt förlängas i ditt Klarna konto.

Vid alla återbetalningar skickas en bekräftelse via mail till dig att din order är behandlad, alternativt avslutad hos Klarna. Om du har ett återstående belopp att betala kommer du få en ny faktura med kvarvarande belopp som ska betalas in.

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.