Inred ditt hem för en mysig höst

Dags att ta hand om hemmet & dig själv

Inred ditt hem för en mysig höst

Vardagen är igång igen efter sommarens semester. Det kan kännas skönt med vardag och rutiner igen men det kan även kännas hektiskt när allt drar igång. Vi behöver en balans mellan vardag och återhämtning och nu när mörkret faller på är det en extra bra tid att sätta guldkant på tillvaron. Njut av ett glas vin till nyskördade frukter och ta dig tid till att varva ner och pausa ekorrhjulet för en liten stund.

Inred ditt hem för en mysig höst. Även hemmet behöver lite tid och kärlek och det kan vara skönt att organisera, rensa och höstpiffa ditt hem.

Hösten – en bra tid att se över sin belysning

Inred ditt hem för en mysig höst
Vägglampa ANITA från varumärket Strömshaga

Med hösten kommer även mörkret och det är nu hög tid att se över belysningen i ditt hem. Oftast behöver man fler ljuskällor än vad man tror för att få det trivsamt.

Det finns tre sorters belysning; funktionsbelysning, stämningsbelysning samt allmänbelysning. Ett hem behöver en blandning av dessa tre för att det ska bli trivsamt och funktionellt. Stämningsbelysning ger ett jämnt och stämningsfullt ljus medan funktionsbelysning är koncentrerat och skapar starka kontraster mellan ljus och skugga.

Gå runt i ditt hem och se över belysningen i varje rum. Börja med att släcka alla lampor för att se hur det naturliga ljuset sprider sig. Tänk sedan vad du har för behov i rummet. Det kan exempelvis vara ett rum som du ofta sätter dig för att läsa tidningen och har då ett behov utav en bra läslampa (funktionsbelysning).

Levande ljus för en mysig & stämningsfull känsla

Inred ditt hem för en mysig höst
Lampett SNÄCKA från varumärket Strömshaga

Med hösten kommer ett stort behov av att återigen boa in oss inomhus efter sommaren. Nu vill vi tända ljus, krypa upp i soffan och bara mysa. Mörkret och det eventuella höstrusket får oss också att vilja satsa extra mycket på tända ljus, sprakande brasa och vackra ljusslingor.

Att investera i en vacker lampett och några lyktor att sprida ut i hemmet ger verkligen den där mysiga och ombonade känslan vi så väl behöver just nu.

Inomhusväxter vi gärna inreder med på hösten

Säsongen för färska blommor från trädgården är över och istället kan man nu pryda sitt hem med torkade blommor i alla dess former och färger. Höstens favorit brukar vara hortensian och den är så vacker både färsk och som torkad.

Fyll väggkorgen IRIS med lite växter och du har ett vackert alternativ till de traditionella kransarna.

Utöver blomsterarrangemang med torkade växter har vi krukväxterna som vi nu gärna omger oss av i mängder för att få en ombonad och mysig känsla i hemmet. Extra fint och lummigt blir det om man varierar vanliga krukor med amplar, korgar samt piedestaler.

Bilder från Strömshaga. Tagna av Emelie Sundberg och Emma Johansson

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.