Påskfint hemma: Enkla och kreativa idéer för att skapa påskstämning!

Vårens stora högtid väntar runt hörnet – PÅSK! Fyll upp med inspirerande inredning som ger en föraning om påskfirande och trädgårdsliv.

Det finns många olika sätt att skapa en påskstämning i sitt hem. En enkel start kan vara att byta ut vinterdekorationerna mot något mer vårlikt. Ljusa färger som gult, grönt och pasteller passar perfekt och kan ge en föraning om det kommande firandet.

Trädgården är också en viktig del av våren och påsken. Det är en tid då naturen vaknar upp och det börjar gro igen. Att plantera blommor och grönsaker kan vara ett roligt sätt att förbereda sig för säsongen.

Påskdukning med rustik känsla

Påskdukning
Påskdukning från Affari of Sweden

Om man vill skapa en rustik påskdukning med en härlig vårkänsla kan man använda sig av några enkla men effektfulla dekorationer. En rutig duk ger en rustik känsla och passar bra tillsammans med levande ljus och en fin bukett med vårblommor.

Tygservetter ger känslan av lyx

Tygservetter ger en känsla av lyx både till vardag och fest. För en avslappnad dukning slår du en enkel knut på servetten och dekorerar med ett knippe fjädrar. Välj en enfärgad servett ur kollektionen ELSA och matcha med bordsduken INGRID i rutig bomull. Tallriksunderlägg i naturmaterial är även de ett vackert inslag i den rustika dukningen.

Klä ljuskronan inför våren och påsk

Över bordet hänger den vackra ljuskronan AXEL. En ljuskrona passar i alla årstider och kan enkelt pyntas efter högtider eller årstider. Takkronan är stilren och vacker i sin enkelhet utan dekorationer, men för att få den extra påskfin är den här klädd i björkris. För att få in påskens stora färg GUL har takkronan ljus i denna färg.

Ljus ger en härlig stämning även på påsk

​Även om det här är en högtid när ljuset utomhus kommer tillbaka är det vackert och stämningsfullt med lite levande ljus. Och vad passar inte bättre så här i påsktider än de dekorativa äggljusen?! När de vita ljusen brunnit ner en bit framträder en gula inuti. Tänk på att alltid placera ljusen på fat eller i hållare av icke brännbart material.

Släpp in vårljuset

vårljus Affari of Sweden

För många betyder påskdagarna startskottet för trädgårdsfix! Starta upp odlingssäsongen med en skön samling krukor och tillbehör. Hos oss finns allt från krukor, planteringskärl, urnor och dekorativa trädgårdsprydnader.

​Handgjorda urnor ger en fantastisk charm. Ingen är exakt lika som den andra och färg, form och storlek kan variera något. ALBIN urna i terrakotta är ett vackert stilleben i fönsterkarmen. Tänk dock på att placera en glascylinder i urnan om man vill använda den som vas.

Vi önskar er en riktigt fin och mysig påsk!

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.