Skördetider

skördekorg IRIS Strömshaga

Äntligen är det skördetider och vi får nu skörda allt vi arbetat för under våren och sommaren. Och har man inte trädgård finns många självplock runtom i landet. Dessutom bjuder nu skogen på både bär och svamp.

rotfruktsborste

Från jord till bord

Assiett FLORA

Vi toppar vår smörgås med det trädgården har att erbjuda och strör på lite ätbara blommor för syns skull. Smörgåsen serverar vi på den vackra assietten FLORA. I denna serie finns även mattallrik samt skålar.

Lagra och förvara

Ball Mason Jars

Har man lyckan att få stor skörd är det en utmärkt idé att lagra för att kunna njuta under årets alla månader. Gör exempelvis inläggningar, fermentera grönsaker, koka ihop en god marmelad eller gör en läskande saft.

Ball Mason Jar

Glasburkarna Ball Mason Jars kan användas till att förvara torrvaror, inläggningar, marmelader samt till drycker. Locken till glasburken är speciella eftersom de är i två delar och skapar ett vakuum i glasburken vilket gör dem perfekt som konserveringsburkar. 

Kryddväxter

skördetider

Kryddväxter är enkla att spara och förvara genom att antingen frysa in dem eller torka dem. Kryddor som exempelvis gräslök och persilja fungerar bäst som fryst medan kryddor som oregano och timjan bör torkas.

Vid torkning kan man sprida ut kryddorna på torkställningen med bambufat eller hänga upp knippen (luftigt) i den praktiska hängaren. Förvara sedan de torkade kryddorna torrt och mörkt.

Sensommarblommor

skördekorg IRIS från Strömshaga skördetider

Den här tiden på året är fantastiskt vacker med dahlior, rosor och andra sensommarperenner. Plocka en bukett för att njuta utav blommorna även inomhus. Utgå från vad du har för vas innan du bestämmer om det ska vara ett stort fång med blommor eller en enstaka blomma i en liten vas.

Missa inte den populära blomsterfakiren som hjälper till att hålla blomsterstjälkarna på plats. Den är till stor hjälp för att få  blomsterarrangemanget på plats.

skördetider

Nu är det även en perfekt tid att samla in frön för att kunna njuta utav allt det härliga även nästa trädgårdssäsong. 

Lägg dina frön i papper, exempelvis ett kuvert, märk med namn och årtal och förvara dem sedan i exempelvis de vackra förvaringsburkarna från det engelska varumärket Burgon & Ball. Optimal temperatur för förvaring av fröer är någonstans mellan 14 och 16 grader.

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.