Tips & inspiration till sommarens trädgårdsfester

tips & inspiration till sommarens trädgårdsfester
Bild: Affari of Sweden

Det är mycket att fira så här års. Mors dag, konfirmationer, nationaldag, student och midsommar. Men även en enkel grillmiddag med ett par vänner kan bli en nog så mysig kväll. Eller varför inte bjuda in på trädgårdsfest eller en kväll på stranden med lite mat och dryck?


Välkomstskålen

Välkomstskålen är utbringad och festen/middagen kan börja! Var i god tid och ladda upp med ordentligt med is för vad är godare och mer svalkande än en iskall dryck en varm sommarkväll?

Drycken kyler vi i champagnekylare. Och när välkomstskålen är uppdrucken kan du sätta champagnekylaren på bordet fast den här gången i form utav en vas. 

Eller varför inte duka upp till en drinkbuffé och låta dina gäster blanda sin egen dryck. Färgglada sommardrinkar med isbitar och skivade frukter är ett måste på en trädgårdsfest!

Det är även ett bra sätt att aktivera gästerna och de olika drinkarna kanske också blir festens första samtalsämne.

Tänk dock på att organisera ditt drinkbord så att du placerar alkoholhaltig dryck på en plats och alkoholfri dryck på en annan. Det ger struktur och dina gäster kan tydligt se vad som är vad.


Smaklig måltid!

tips & inspiration till sommarens trädgårdsfester

Smaklig måltid, vare sig det är buffé, trerätters eller en riktigt god grillmiddag. Lägg upp din mat på vackra fat och använd gärna fantasin. En skärbräda kan bli ett vackert uppläggningsfat och en gammal charmig träplanka kanske är perfekt som underlägg. 


Sommarens bär och annat sött

tips & inspiration till sommarens trädgårdsfester

Och vad är väl ett kalas utan tårta och/eller andra bakverk? Fikabrödet läggs upp på vackra tårtfat samt kakfat och smyckas med trädgårdens blommor.

Kakor och andra godsaker kan även vara i vackra glasburkar.


Belysning för en mysig feststämning

En av de bästa sakerna med sommaren är de ljusa kvällarna. Men ju längre in på sommaren det går desto mer skymmer det och behovet av belysning blir större. Bunkra upp med flera ljusslingor tvärsöver bord och sittplatser för att få en härlig inramning.

Fördelen med att vara ute i trädgården är att man kan använda sig av träd och buskar för att hänga upp lyktor och ljusslingor

Det är inte alla kvällar som bjuder på värme men lusten att ändå sitta utomhus för att njuta av den svenska sommaren får oss att vara kvar ute så länge det går.

Eldkorgar är ett bra sätt att hålla värmen samt även att få en fin stämningsbelysning. Ha även en korg fylld med varma filtar som dina gäster kan vira in sig i när solen har gått ner.


Gå bort-present

Har du turen att vara bortbjuden på fest? Visa din uppskattning genom en fin gå bort-present. 
En flaska är en vanlig och uppskattad present men passa gärna på att göra något mer med flaskan för att visa att du lagt ner omtanke och tid på din present. Här är flaskan virad i en vacker linneservett samt en vinöppnare.

Andra exempel på present är doftljus eller en god olivolja från Gridelli.

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.