Black + Blum

Black + Blum grundades av Dan Black och Martin Blum. Med visionen att befria världen från engångsplaster och göra världen till ett mer hållbarart ställe. Black + Blums designteam har utvecklat sin design i över 20 år för att vara funktionella, innovativa och viktigast av allt – gjorda för att hålla länge.

Black + Blum har vunnit över 25 internationella priser för deras design. Med visionen att skapa genuint funktionella och innovativa produkter som erbjuder något bättre, både för dig och för miljön. Idag säljs Black + Blums produkter i över 60 länder och i över 1000 butiker globalt.

Black + Blum har dessutom en policy att skänka 1 procent av deras försäljning till miljövänliga ändamål. Deras uppdrag är att bygga, stödja och aktivera en allians av företag som är ekonomiskt engagerade i att skapa en sund planet. De är medvetna om att man inte löser miljöproblemen genom att tillverka fler produkter, men med förhoppning att designen dom producerar kan bidra till att uppmuntra människor att leva mer hållbara livsstilar. Att ta med egen mat och dryck kan avsevärt minska matsvinnet och engångsförpackningar.

Dan Black föddes i Yorkshire 1974. Hans far och farfar hade en fabrik som tillverkade skor och väskor. Han hade alltid en fascination för design och växte upp med att diskutera produkter runt köksbordet. Sedan 1998 grundade han Black+Blum tillsammans med sin schweiziska vän och kollega Martin Blum. Med strävan efter att göra något bra för världen samtidigt som det var innovativt och funktionellt. Med en produkt som så tydligt hjälpte till att lösa ett växande problem i världen av engångsavfall skapat från mat och dryck på språng. Där produktens resultat som uppmuntrar människor att leva hållbart, vara hälsosammare och göra måltidstider ljusare. Där varje enskild detalj är avgörande för livslång användning och återanvändning.

Visar alla 2 resultat