Så skapar du ett julfint hem

Doften av jul

Nu börjar den komma smygandes – doften av jul. En och annan hyacint följer med hem från plantskolan och köket börjar inta doften av kanel, nejlika och glögg. Ett första tecken på att ditt hem börjar förvandlas till ett julfint hem.

Hyacintvaser

Doften är en viktig del i inredning eftersom man berörs extra mycket när alla sinnen blir tillfredsställda. Och just julen är en högtid med massor av dofter och kanske är det så att den bästa doften av dom alla kommer från julgranen?!

Julen 2021

Stunden då man klär granen är helig för många och vissa påstår att det är just vid det tillfället som julen börjar.

En rofylld själ skapar ett rofyllt hem

Så hur skapar man då ett julfint hem? Börja med att sänka kraven och dra ner på stressen. Tänk efter vad som är viktigast för dig och tillåt dig att ta genvägar och istället satsa på det som ger dig glädje och energi. Kanske älskar du att göra fina inslagningar och då är det perfekt att verkligen gå all-in på julklappsinslagning och istället kanske lämna över köksarbetet till någon annan.

julklappsinslagning

Och kom ihåg, det är årets mörkaste årstid och de där dammråttorna som dansar omkring på golven syns knappt ändå så här års.

Julbelysning i olika former

Julen 2021 är strax här och nu har vi en tid framför oss med härlig planering och förberedelse inför juldagarna. Kanske är det rentutav förberedelserna som är det bästa med julen?
Med advent börjar juldekorationen åka fram och välbehövlig belysning i form av julstjärnor, adventsljusstakar, ljusslingor och ljus.

julbelysning inomhus

Dekorationsbelysning är mysigt året runt men är väl ändå som mest välbehövlig just nu under den mörkaste delen av året. Kombinera julstjärnor med julslingor och frossa i levande ljus (under uppsikt!).

julbelysning utomhus

Kom även ihåg belysningen utomhus. Ljusslingor, lyktor och marschaller ger ett inbjudande hem.

Juldekoration med stor del från naturen

juldekoration från naturen

För att få ett mer personligt julhem kan man med fördel kombinera nya juldekorationer med gammaldags julpynt. Blanda upp detta med juldekoration från naturen i form av granris, mossa, grenar, kottar m.m.

En fin girlang gör du exempelvis av granris och amaryllis. Fyll amaryllisstjälken med vatten när den hänger upp och ned så håller den lika länge som in en vas.

Låt gottebordet bli en del av inredningen


Glögg, pepparkakor, julgodis, julnötter m.m. Är det någon högtid man inte går omkring hungrig så är det väl just på julen.

gottebord jul

Det här är högtidernas högtid om du älskar att baka och/eller laga mat. Ta fram dina vackraste skålar och fat och låt ditt hemgjorda julgodis, julnötter och satsumas bli en del utav inredningen. Detta tillsammans med ljusslingor och en julväxt blir ett vackert julstilleben som passar både liten som stor.

God Jul önskar vi på Hemlängtan.com!

Sätt upp dig på väntelistan Vi kommer att meddela dig när varan finns i lager igen om du anger en giltig epost nedan.
Email Vi kommer inte att dela din epost-adress med någon annan.